Wandelen is een populaire hobby van veel mensen. Jong en oud trekken er wekelijks op uit in de buurt met de hond, in het bos, op de hei of langs het strand. Wandelen heeft dan ook veel voordelen. Je kunt het doen op de momenten die jou uitkomen, het is gratis, het is ontspannend en bovendien hartstikke gezond. Veel mensen lopen samen met hun partner, een sportieve buur of een goede vriend(in). Maar het kan ook zo zijn dat je niemand kent om samen mee te wandelen, of iemand kent die dezelfde afstanden loopt of op dezelfde tijdstippen. Een goede oplossing hiervoor is dan om je aan te sluiten bij een wandelgroep.

Wandelgroep Bond van Wapenbroeders

De secretaris van de afdeling Kennemerland heeft het idee opgevat om binnen de Bond van Wapenbroeders een wandelgroep op te richten met als doel het beoefenen van de wandelsport, met leden van de Bond, door in detachementsverband deel te nemen aan nationale en internationale wandeltochten, zoals bijvoorbeeld:

Behalve het wandelen van wandeltochten is het sociale aspect, de saamhorigheid en kameraadschap hierbij ook van groot belang en zal dit hoog in het vaandel staan. En het is tevens een mooie manier om de Bond van Wapenbroeders ook onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

De Secretaris Patrick (l) en de voormalige Voorzitter Marco (r) van de afdeling Kennemerland tijdens de finish van de wandeltocht de 30 van Zandvoort op 24 maart 2018. Hier werd het idee van een Wandelgroep – Bond van Wapenbroeders geboren.

Oprichtingsplan

Op dit moment wordt er achter de schermen, door de secretaris van de afdeling Kennemerland, hard gewerkt aan een oprichtingsplan voor een Wandelgroep – Bond van Wapenbroeders (WG-BvW). De bedoeling is om dit plan tijdens de komende bijeenkomst van de afdeling Kennemerland op vrijdag 14 juni 2019 te presenteren aan de leden. Om het daarna op 20 juni a.s. tijdens de algemene ledenvergadering van de Bond van Wapenbroeders aan het Bondsbestuur aan te bieden.

In het plan staat onder meer het uitgewerkte plan voor de wandelgroep, een “concept” Huishoudelijke Reglement als ook nadere uitleg over de indeling van de wandelgroep.

Geïnteresseerd in de wandelgroep?

Lijkt het je wat om samen met de Wapenbroeders in groepsverband deel te gaan nemen aan wandeltochten, zoals hierboven aangegeven? Stuur dan een berichtje naar de secretaris van de afdeling Kennemerland. Voorwaarde is wel dat je lid bent van de Bond van Wapenbroeders.