Gisteren hielden we onze jaarlijkse Kerst soosavond, die weer in het teken stond van Kameraadschap en Saamhorigheid. Rond kwart voor zes druppelden de eerste Wapenbroeders ’t Drupje van de Softbalvereniging Schoten binnen, gevolgd door de anderen. We waren in totaal met zes man aanwezig, wel even anders dan voorgaande jaren.

Eerder deze maand werden de uitnodigingen verstuurd, waarop er een viertal afzeggingen kwamen. Helaas waren er ook een aantal Broeders en Zusters die helemaal niet gereageerd hadden, dat is wel jammer als je iets organiseert. Desalniettemin mag je je in je handen knijpen als er toch een aantal mensen aangegeven hebben wel te komen. Aan de bar, onder het genot van een drankje en een oliebol, hadden we met z’n zessen leuke gesprekken. Ook kwam aan bod de lage opkomst van gisteren, en hoe we het tij kunnen keren.

Wapenbroeders en de toekomst

Om het tij te kunnen keren zal er iets moeten gaan veranderen. Onlangs hadden we bij de Bond nog een BALV (Bijzondere Algemene Ledenvergadering) waarin ons als bestuur een Toekomstvisie Wapenbroeders werd gepresenteerd. Landelijk is er een terugloop in ledenaantallen en helaas zullen per 1 januari van 2024 drie afdelingen hun deuren gaan sluiten en ophouden te bestaan. Net als elke andere afdeling worden ook wij geconfronteerd met een terugloop in ledenaantallen. Onze afdeling is bijvoorbeeld in anderhalf jaar tijd teruggelopen van 46 leden naar 32 leden. Dus hebben we het met z’n zessen even gehad over de toekomst van de Wapenbroeders in het algemeen en over de afdeling in het bijzonder. We zullen ons als Wapenbroeders meer moeten gaan profileren en samenwerken met de diverse veteranen comité’s binnen de regio Kennemerland, door middel van de website “Veteranen Kennemerland“.

Hierna heeft Aad de bestelde Indische rijsttafel bij Terang Boelan in Haarlem opgehaald en bij terugkomst zijn we met z’n zessen aan tafel gegaan. Het was een heerlijke “Blauwe hap” en iedereen genoot met volle teugen.

Na het eten nog even aan de bar gezeten en de sterke verhalen onder elkaar gedeeld. Ondanks dat we maar met zo weinig man waren, was het wel heel gezellig. Om 21.30 uur namen we afscheid van elkaar en wenste we elkaar fijne feestdagen en tot een volgende keer…

Peter, George, Erwin, Peter, Aad, nogmaals bedankt voor jullie aanwezigheid.

Fijne feestdagen en een gezond 2024

Langs deze weg willen we u fijne Feestdagen toewensen en alvast een heel goed begin van het nieuwe jaar 2024.