Alle Veteranen in Heemstede, die bij het Veteraneninstituut geregistreerd zijn, hadden van de burgemeester van Heemstede voor woensdag 16 juni een uitnodiging ontvangen. Om langs te komen en een haringpakket en een fles korenwijn in ontvangst te nemen op de markt van Heemstede. Dit omdat de jaarlijkse Veteranendag vanwege de Corona crisis geen doorgang kon vinden en de haring en korenwijn een jaarlijks terugkerend fenomeen is tijdens de Veteranendag in Heemstede.

Nico Baan van de Heemsteedse Veteranen had eerder dit geniale idee om de haring met de korenwijn te gebruiken om weer aandacht te schenken aan de Veteranen. Zijn wens was met name om aandacht te vestigen op de Jong Veteranen van Heemstede. En daar had de burgemeester gehoor aan gegeven.

De vaste Veteranen buiten de grenzen van Heemstede hadden ook deze uitnodiging ontvangen, alsook de mensen die hen regelmatig ondersteunen. Daar was ik er één van. Nico vroeg ons om 13.15 uur bij het Raadhuis te verzamelen en dan gezamenlijk naar de markt te trekken waar de burgemeester aanwezig was en de korenwijn aan de veteranen uitdeelde. De haring kon je tegen het inwisselen van een voucher ophalen bij de visboer tegenover de stand waar de burgemeester zich bevond. Gelijk maar even van de gelegenheid gebruik gemaakt om contacten te leggen met de secretaris van de burgemeester voor wat betreft de afdeling Kennemerland. Na een korte bijeenkomst op de markt trokken we allen weer huiswaarts, met 4 haringen en een flesje korenwijn.