Een boom is tijdens de storm van woensdag 16 februari j.l. op het clubhuis van Honk- en softbalvereniging Schoten (HSC) gevallen. Zware windstoten hebben ervoor gezorgd dat de boom is omgewaaid. Hierdoor is een deel van het dak en het plafond naar beneden gekomen. “Echt ontzettend balen”, zo laat beheerder John Koel weten. De brandweer moest er aan te pas komen om de boom in stukken te zagen, weg te halen en de weg weer vrij te maken. Het dak van het clubhuis was lek en moest provisorisch gerepareerd worden.

Clubhuis

Het clubhuis staat op het sportpark aan de Van der Aartweg in Haarlem-Noord en was er in 1992 neergezet. Het is helemaal van hout en was niet opgewassen tegen de kilo’s van de oude Populier die erop gevallen was. “Het dak was helemaal kapot moest snel dichtgemaakt worden. Ook de spotjes en warmtebuizen zijn kapot en nu is het wachten op de verzekering”, aldus John Koel. “Intussen zijn we wel aan de gang gegaan met de toiletten, om die te vernieuwen en moet er nog van alles gedaan worden”.

Soosavond

Dit is het clubgebouw waar wij als Wapenbroeders van de afdeling Kennemerland altijd onze soos-avonden houden. Na het loslaten van alle Corona maatregelen in februari wilden wij de Wapenbroederstrein ook weer op gang brengen. Echter we kunnen op dit moment nog geen gebruik maken van het clubhuis. Hierdoor moeten we de soosavonden nog even uitstellen. Maar hopen snel weer aan de slag te kunnen gaan en de Wapenbroederstrein weer rijdende te krijgen.